Beste Aircooler 2021; Top 5 Uitvoerig Getest

beste-aircooler-2021
Portable Air Conditioner in room on the wooden floor, 3D rendering

Dus jij bent benieuwd naar de beste aircooler van 2021? Dan ben je bij Keuzemaker aan het juiste adres. Wij hebben samen met airco specialisten de beste aircoolers van 2021 uitvoerig getest, zodat jij de beste keuze maakt! 

Het kwik stijgt en zal binnenkort wel weer tropische temperaturen aantikken, wat betekent dat het soms thuis lastig te vertoefen is. Warme dagen kunnen in Nederland namelijk best heet zijn.  Mocht dit het geval zijn dan is een aircooler een uitstekende oplossing om toch een aangename temperatuur te krijgen. In deze beste aircooler 2021 test hebben wij de 6 beste aircoolers voor jou op een rijtje gezet.

Weet je eigenlijk al precies welke aircooler jij wilt hebben? Ga dan snel naar Amazon, Coolblue of Bol om de voorradige aircoolers te bekijken!

Wat gaan we behandelen in deze aircooler test?

Wat is een aircooler?

Een aircooler (of ook wel een luchtkoeler genoemd) is een soort ‘airco light’ en blaast als het ware lucht langs een koelelement met behulp van een ventilator. Daardoor wordt de warme lucht in een kamer omgezet in koude luchtstroom. Een aircooler is niet zo krachtig en verkoelend als een mobiele airco, maar daarentegen wel weer verkoelender dan een gewone ventilator. Ideaal dus voor als jij de temperatuur in jouw kamer met een aantal graden celcius wilt laten dalen.

Top 5 beste aircoolers 2021

Best geteste aircooler: Trotec PAE 51
Beste prijs/kwaliteit aircooler: Midea AC100
Stilste aircooler: Midea AC100

Andere noemenswaardige en eervolle vermeldingen zijn: Aigostar Koud 33JTL, Novohogar Q7 & Maxx Coolstar

TROTEC_PAE_51

1. Trotec PAE 51

4.7/5

€179,99

MIDEA_AC100

2. Midea AC100

4.3/5

€84,04

TROTEC_PAE_50

3. Trotec PAE 50

4.2/5

€229,95

ONECONCEPT_COOLSTER

4. oneConcept Coolster

4/5

€129,99

TRISTAR_AT-5450

5. Tristar AT-5450

3.9/5

€81,81

Koopgids; het kiezen van een goede aircooler

Aircooler of mobiele airco

Nu wil je jouw slaapkamer of woonkamer verkoelen, maar wat is nu het exacte verschil tussen een aircooler en een mobiele airco? Ondanks dat een aircooler en mobiele airco zeker op elkaar lijken, hebben ze wel degelijk veel verschillen.

Zo kun je met een aircooler geen gewenste temperatuur instellen, maar maak je gebruik van verschillende ventilatiestanden. Hiermee kun je de kamer tot maximaal 3 graden verkoelen, terwijl je met een mobiele airco de kamertemperatuur tot wel 10 graden celsius kunt verlagen.

Daarnaast kun je met een aircooler in een ruimte de lucht bevochtigen terwijl een mobiele airco juist een ruimte kan ontvochtigen.

Tot slot heb je voor een aircooler geen afvoerslang nodig in tegenstelling tot een mobiele airco, waardoor je hem overal in elke ruimte neer kunt zetten.

Hieronder zie je de verschillen tussen een air cooler en mobiele airco nogmaals op een rijtje.

De verschillen

Wanneer kies je voor een aircooler?

Maar wanneer kies je nou voor een aircooler? Bekijk onderstaande stellingen en vraag jezelf af of dit is wat jij zoekt:

  • Je wil de temperatuur van de kamer met maximaal 3 graden verlagen
  • Je wil de kamer of ruimte bevochtigen
  • Je wil jouw ventilator vervangen voor een verbeterde versie
  • Je wil niet teveel uitgeven aan een airconditioning systeem
  • Je wil niet teveel lawaai hebben als je gaan slapen.
  • Je wil het airconditioning systeem overal in elke ruimte neer kunnen zetten zonder rekening te moeten houden met de afvoerslang

Komen onderstaande stellingen overeen met datgene wat jij zoekt, dan is een aircooler wat jij nodig hebt! Wil je bijvoorbeeld toch de ruimte met meer dan 3 graden celsius verlagen, bekijk dan even onze beste mobiele airco 2021 test.

Hoe werkt een aircooler?

Zoals eerder aangegeven wordt een aircooler ook wel een luchtkoeler of airco light genoemd. Een aircooler koelt de lucht met koud water. Doordat de lucht die aangezogen wordt langs het koude water gaat, daalt de gevoelstemperatuur en wordt de lucht in de ruimte vochtiger. Hierdoor ervaar je een fijner en koeler briesje dan met een ventilator. Zie hieronder een schematische weergave van een aircooler.

Wil je de aircooler voor een aantal uur achter elkaar gebruiken, zet dan een raampje open zodat de ruimte niet te vochtig wordt. Vergeet daarnaast ook niet soms het waterreservoir aan te vullen.

beste-aircooler-2021

Het allergrootste voordeel van een aircooler ten opzichte van een mobiele airco is natuurlijk dat je hem in elke mogelijke ruimte kunt plaatsen, omdat je geen afvoerslang nodig hebt. het voordeel ten opzichte van een ventilator is dat de lucht uit een aircooler daadwerkelijk verkoelde lucht is.

Waar moet je dus rekening mee houden bij de aankoop van een aircooler

Bij de aanschaf van een aircooler moet je op een aantal zaken letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de aircooler. Hoe meer vermogen een aircooler heeft des te sneller hij een ruimte kan verkoelen. Daarnaast bepaalt het vermogen ook het oppervlakte van de ruimte die je ermee kunt verkoelen.

Ten tweede is het erg belangrijk om te kijken naar het energieverbruik van een aircooler. Je wilt namelijk niet na de warme zomermaanden ook nog eens een dure energie rekening op de mat hebben liggen. Erg belangrijk dus om hier op te letten!

Ten derde vind ik zelf het erg belangrijk dat de aircooler een groot formaat waterreservoir heeft. Hoe groter het waterreservoir hoe minder vaak je deze hoet bij te vullen.

Last, but not least, geluidsniveau. Let bij de aanschaf van een aircooler ook zeker op het geluidsniveau. Deze wordt in decibel omschreven. Als het geluidsniveau rond de 60 dB is dit vergelijkbaar met stemgeluid van mensen.

Hopelijk heb je wat aan deze punten bij de aanschaf van een aircooler.

Testresultaten beste aircooler 2021

1. Trotec PAE 51 - Best getest

De nummer 1 uit de beste aircooler 2021 test is wat ons betreft de Trotec PAE 51, niet de verwarren met de PAE 50 (de nummer 3 uit onze lijst). 

Een uitstekende en betaalbare aircooler (€179,99) waarmee je zelfs hele grote ruimtes kunt verkoelen (60m2). Allemaal door de 110 Watt waar deze krachtige aircooler over beschikt. Buiten dat heeft hij een zeer groot waterreservoir (20 liter), waardoor je hem dus niet heel vaak hoeft bij te vullen!

TROTEC_PAE_51

Deze aircooler is ook zeer makkelijk verplaatsbaar voor een aircooler door de wieltjes en het lichte gewicht. Tot slot beschikt deze Trotec PAE 51 ook over een afstandbediening en een timer functie, waarmee hij dus ook over een paar handige extra’s beschikt. Wat ons betreft de onomstreden nummer 1!

Beste deals Trotec PAE 51

Beoordeling
4,7

Waterreservoir

5/5

Koelvermogen

5/5

Geluidsniveau

4.5/5

Prijs / kwaliteit

4/5

Extra’s

5/5

2. Midea AC100 - Beste koop

MIDEA_AC100

Op de 2e plek van de beste aircoolers vinden we de Midea AC100. Een zeer fraaie en betaalbare aircooler met een prijs van €71,71.

Met een geluidsniveau van 59 dB is dit ook een zeer stille aircooler, waardoor je deze ook uitstekend tijdens het slapen aan kunt zetten. 

Wel heeft deze in tegenstelling tot de nummer 1 uit de test minder vermogen (50 Watt), waardoor hij minder grote ruimtes kan verkoelen. Met een waterreservoir van 4,8 liter groot genoeg om de dag door te komen. 

Volgens Keuzemaker is dit dus de Beste koop uit de beste aircooler 2021 test.

Beste deals Midea AC100

Beoordeling
4,4

Waterreservoir

4/5

Koelvermogen

4/5

Geluidsniveau

5/5

Prijs / kwaliteit

5/5

Extra’s

4/5

3. Trotec PAE 50

De nummer 3 van de beste aircooler test is de Trotec PAE 50. Ook een uitstekende aircooler en met een vermogen van 145 Watt kun je ruimtes tot 60 m2 verkoelen en bevochtigen. Echt geschikt dus voor zeer grote ruimtes! Ook het waterreservoir van 20 liter komt goed van pas als je niet constant het water wilt bijvullen.

Met een prijs van €229,95 is dit wel de duurste uit de hele test, maar daar krijg je wel een fantastische aircooler voor terug! Een klein minpuntje van deze aircooler is dat hij wel erg luidruchtig is, waardoor je hem liever niet in je slaapkamer wilt hebben.

TROTEC_PAE_50

Beste deals Trotec PAE 50

Beoordeling
4,4

Waterreservoir

5/5

Koelvermogen

5/5

Geluidsniveau

3.5/5

Prijs / kwaliteit

3.5/5

Extra’s

5/5

4. oneConcept Coolster

ONECONCEPT_COOLSTER

Op de 4e plek van de beste aircooler test staat de oneConcept Coolster. Met een vermogen van 60 Watt kun je ruimtes tot 46 m2 verkoelen en bevochtigen. Daardoor is hij geschikt voor bijna alle ruimtes in jouw huis.

Deze aircooler is daarnaast ook zeer mobiel door het lichte gewicht en de wieltjes onder de aircooler zelf. Ook beschikt deze aircooler over een filter/ionisator waardoor de lucht ook zuiverder wordt.

Met een waterreservoir van 4 liter hoef je pas na een tijdje hem bij te vullen en met 63 dB ook nog eens zeer stil.

Beste deals oneConcept Coolster

Beoordeling
4,0

Waterreservoir

3.5/5

Koelvermogen

4/5

Geluidsniveau

4.5/5

Prijs / kwaliteit

4/5

Extra’s

4/5

5. Tristar AT-5450

En tot slot de nummer 5 uit de beste aircooler test. De Tristar AT-5450. Zeer makkelijk in het gebruik en zorgt ook direct voor goede verkoeling.

Geschikt voor middelgrote tot grote ruimtes en met een geluidsniveau van 63 dB ook goed voor op de slaapkamer.

Tot slot een waterreservoir van 4,5 liter wat genoeg is voor een aantal uur bevochtigen van jouw huis. 

TRISTAR_AT-5450

Beste deals Tristar AT-5450

Beoordeling
3,9

Waterreservoir

3.5/5

Koelvermogen

3.5/5

Geluidsniveau

4.5/5

Prijs / kwaliteit

4.5/5

Extra’s

3.5/5

Aircooler kopen

Nu je deze test van beste luchtkoelers hebt gelezen, zul je hopelijk iets wijzer zijn geworden welke aircooler jouw ruimte het best kan verkoelen. Zorg dus dat je klaar bent voor de zomer en kijk en bestel snel op Coolbue of Amazon! Alvast veel plezier en succes ermee!

Veel gestelde vragen over mobiele airco's

Wat is het energieverbruik van een aircooler?

Een aircooler verbruikt gemiddeld tussen de 50 en 100 watt per uur. Onder de streep kost een aircooler dus ongeveer 2 cent per uur.

Beschikt een aircooler over een afvoerslang?

Nee, voor het gebruik van een aircooler heb je geen afvoerslang nodig in tegenstelling tot een mobiele airco. Je kunt de aircooler dus overal neerzetten waar je wilt.

Kan een aircooler ook dienen als luchtbevochtiger

Ja, een aircooler kan ook dienen als luchtbevochtiger

Steffen
Keuzemaker beoordeelt en reviewt producten voor de kost. Dit allemaal zodat jij in de toekomst de juiste keuzes maakt bij de aankoop van producten!