Beste Elektrische Tandenborstel 2021; Tandarts Geteste Tandenborstels

beste_elektrische_tandenborstel_2021

Je bent op zoek naar een elektrische tandenborstel, maar je weet niet precies welke. Hij moet natuurlijk voldoen aan alle wensen zoals een langdurige accu, een leuk design en eventueel een handige etui voor als je op reis gaat. 

Uiteindelijk moet hij vooral doen waar hij voor gemaakt is: JOUW TANDEN zo goed mogelijk poetsen. Daarom hebben we bij Keuzemaker.nl de beste elektrische tandenborstels van 2021 uitvoerig getest en samen met tandartsen een top 9 samengesteld.

beste-elektrische-tandenborstel-2021

Deze onafhankelijke test is er om voor jou de keuze makkelijker te maken. Ondanks dat flossen en stoken vaak goed werkt om jouw gebit te verzorgen, zijn tandenborstels nog steeds het belangrijkste middel om je gebit zo schoon mogelijk te houden. Of je nou kiest voor een doodnormale of een elektrische tandenborstel, dit is vaak persoonlijke voorkeur. 

Wel verwijderen elektrische tandenborstels, volgens onderzoek van ACTA en KNMT, meer tandplak en is het gebruik van een elektrische tandenborstel makkelijker. Zo word je na 2 minuten eraan herinnerd dat je lang genoeg hebt gepoetst. Daarentegen zeggen ze dat je moet oppassen dat je met een elektrische tandenborstel niet te hard drukt. Dit is slecht voor je tanden en voor de tandenborstel.

“Vrijwel iedereen kan baat hebben bij een elektrische tandenborstel”

Dr. Jamie Reynolds (orthodontist en auteur van World Class Smiles Made in Detroit)

Weet je eigenlijk direct al welke elektrische tandenborstel je wilt hebben? Ga dan meteen naar Bol, Coolblue of Amazon en kijk of hij daar in de aanbieding is. Twijfel je nog, lees dan meteen verder en laten we ervoor zorgen dat die parelwitte tanden krijgen wat ze verdienen.

Over het algemeen wordt de strijd voor beste elektrische tandenborstel gevoerd tussen Oral-B en Philips. En ook in 2021 gaat het vooral tussen deze 2 grote merken. Maar wat gaan we nou allemaal behandelen in deze test?

Op basis waarvan hebben we bij keuzemaker.nl de elektrische tandenborstels beoordeeld?

Waar moet een goede elektrische tandenborstel nou aan voldoen? Volgens ons panel van tandartsen zijn dit de belangrijkste punten voor het kiezen van geschikte tandenborstel:

Ben je benieuwd naar de beste tandenborstels uit de test? Lees dan snel verder:

Top 5 best geteste elektrische tandenborstels van 2021; waaronder Best getest en Beste koop

Best getest: Oral-B Genius 9000N
Beste koop: Oral-B Pro 2 2500
Beste Oral-B: Oral-B Genius 10000N
Beste voor gevoelige tanden: Silk’n ToothWave
Beste tegen plaque: Philips SoniCare ProtectiveClean 4300

1. Oral-B Genius 9000N

4.8/5

€145,-

2. Philips Sonicare DiamondClean 9000

4.6/5

€157,-

oral-b-pro-2-2500

3. Oral-B Pro 2 2500

4.5/5

€45,-

oral-b-genius-10000N​

4. Oral-B Genius 10000N Orchid Purple

4.4/5

€135,-

5. Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

4.3/5

€56,-

Volledige testresultaten van de top 9 elektrische tandenborstels

1. Oral-B Genius 9000N - Best getest

Met een totaalcijfer van een 4,8 is de Oral-B Genius 9000N de winnaar van de beste geteste elektrische tandenborstel. Volgens het panel van keuzemaker kwam de 9000N series van Oral-B als beste uit de test, omdat hij aan bijna alle eisen voldeed.

Als je jezelf wel eens afvraagt: “Welke tandenborstel staat er bij mijn tandarts in de badkamer?”, dan is dat deze Oral-B tandenborstel. Op alle vlakken, op prijs na, scoort hij 5 sterren. Deze tandenborstel verwijdert tot 100% meer tandplak dan een gewone tandenborstel, door de 3D borstelkop.

De Oral-B Genius 9000N heeft alles wat je in een elektrische tandenborstel zoekt :En zelfs een handige reisetui met een extra USB-poort zodat je jouw tandenborstel en telefoon tegelijk kunt opladen

Met al deze opties zal kritiek op jouw poetskwaliteit verleden tijd zijn en ontvang je juist complimenten bij jouw volgende tandarts bezoek. Hij kost veel, maar daarvoor krijg je wel de crème de la crème van de tandenborstels.

Beste deals Oral-B Genius 9000N

Beoordeling
4,8

Prijs

3.5/5

Poetskwaliteit

5/5

Accuduur

5/5

Borstelkop beweging

5/5

Uiterlijk

5/5

Extra’s

5/5

2. Philips Sonicare DiamondClean 90000

Oral-B ondervindt hevige concurrentie voor de eerste plek van Philips en wel van de Philips Sonicare DiamondClean. Deze vinden wij op de 2e plek terug en is als beste getest van de elektrische tandenborstels van Philips. Een echt verfijnde en elegante elektrische tandenborstel waarmee tandplak verleden tijd is, net als die ellenlange tandarts bezoeken. 

De Philips SoniCare zorgt voor uitstekende prestaties om jouw tanden witter te maken en verwijdert tot wel 100% meer tandaanslag. Met behulp van de Sonicare app zul je het beste uit jouw poetsbeurten halen door meer inzicht in jouw poetsgedrag. 

 

Net als bij de Oral-B kun je dus jouw tandarts of mondhygiënist laten meekijken en ook geeft de poetsdruksensor aan als je te hard druk. Met al deze technische snufjes zul je je tijdens het poetsen nooit meer afvragen of je het wel goed doet en daarom krijgt deze tandenborstel van ons 4,6 sterren!

De enige twee nadelen van de Philips SoniCare DiamondClean 9000 is dat er maar 1 opzetborstel wordt meegeleverd en dat de tandenborstel pas na 19 uur volledig opgeladen is.

Beste deals Philips Sonicare DiamondClean 9000

Beoordeling
4,6

Prijs

4/5

Poetskwaliteit

5/5

Accuduur

4.5/5

Borstelkop beweging

5/5

Uiterlijk

5/5

Extra’s

4/5

3. Oral-B Pro 2 2500 - Beste koop

Op een mooie 3e plek eindigt de Oral-B Pro 2 2500. Naast deze mooie 3e plek krijgt deze elektrische tandenborstel ook de prijs Beste Koop vanwege de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Met een relatief lage prijs van €45 euro is deze elektrische tandenborstel een uitstekende keuze voor mensen die niet te veel willen uitgeven, maar toch zeer zuinig zijn op hun tanden.

De Oral-B Pro 2 2500 heeft net als de vorige 2 tandenborstels ook een 2 minute-timer, na twee minuten krijg je een melding dat je klaar bent. Daarnaast heeft ook hij een batterijduur van maar liefst 2 weken en met de poetsdruksensor wordt aangegeven wanneer je te hard drukt.

oral-b-pro-2-2500

Helaas beschikt deze budget tandenborstel wel maar over 2 poetsstanden en is hij niet koppelbaar met een app. Vind jij dit minder belangrijk en hecht je vooral waarde aan de batterijduur en de sensor, dan is de Oral-B Pro 2 2500 de elektrische tandenborstel voor jou!

Beste deals Oral-B Pro 2 2500

Beoordeling
4,5

Prijs

5/5

Poetskwaliteit

4.5/5

Accuduur

5/5

Borstelkop beweging

4/5

Uiterlijk

5/5

Extra’s

3.5/5

4. Oral-B Genius 10000N

oral-b-genius-10000N​

Andermaal een Oral-B tandenborstel in de lijst, wat natuurlijk te verwachten was met de kennis die Oral-B bezit op het gebied van elektrische tandenborstels. En ook deze Oral-B Genius 10000N had zomaar een eerste plek kunnen bemachtigen. Met alle technische snufjes en handigheidjes die deze Oral-B tandenborstel heeft kun jij met een gerust hart naar de volgende tandartsafspraak.

Deze tandenborstel beschikt eigenlijk ook de meest belangrijke opties. Naast een batterijduur van meer dan twee weken, reisetui waarmee je hem onderweg kunt opladen heeft deze tandenborstel ook 6 verschillende poetsstanden, waaronder eentje voor het poetsen van je tong. Onderzoek wijst uit dat op je tong meer bacteriën zitten dan op je tanden. En dat je tong poetsen jou een frissere adem geeft.

Door deze Oral-B 10000N zal jij gezonder tandvlees, frissere adem en wittere tanden krijgen. En wie wil dat nou niet?

De enige minpunten van deze elektrische tandenborstel is de prijs, welke wat aan de hoge kant is en worden er slechts 2 borstelkoppen bijgeleverd. Maar is dit voor jou geen probleem, dan raad ik je zeker deze kwaliteits tandenborstel aan.
 

Beste deals Oral-B Genius 10000N Orchid Purple

Beoordeling
4,4

Prijs

3.5/5

Poetskwaliteit

5/5

Accuduur

5/5

Borstelkop beweging

4.5/5

Uiterlijk

5/5

Extra’s

3.5/5

5. Philips SoniCare ProtectiveClean 4300 - Beste tegen plaque

Andermaal een Philips, en ook deze Philips SoniCare ProtectiveClean is een uitstekende keuze voor een klein budget. Daarnaast is deze budget keuze ook gekozen tot beste tegen tandplak. Door de extra lange borstelharen van de InterCare borstel verwijder je gemakkelijker het tandplak dat echt diep tussen de tanden zit. 

Ook geeft tandenborstel een seintje als de opzetborstel aan vervanging toe is. Dankzij deze eigenschappen is dit volgens Keuzemaker de beste tegen tandplak.

Tot slot zorgt de SoniCare 4300 met 62000 poetsbewegingen per minuut dat je beter en grondig reinigt dan de standaard elektrische tandenborstels. En net als de vorige keuzes heeft de ProtectiveClean 4300 een interval timer en 2 minuten timer waardoor je elke plek in je mond even goed poetst.

Helaas zit er alleen geen reisetui bij, waardoor je hem dus niet kunt opbergen in een mooi tasje. En aan het design/uiterlijk is ook wat minder aandacht besteed, maar voor de mooie prijs van ongeveer €55 beschik je wel over een uitstekende tandenborstel.

Beste deals Philips SoniCare ProtectiveClean 4300

Beoordeling
4,3

Prijs

5/5

Poetskwaliteit

4/5

Accuduur

5/5

Borstelkop beweging

4/5

Uiterlijk

4/5

Extra’s

4/5

6. Silk’n ToothWave

silkn-toothwave

De enige niet Oral-B of Philips tandenborstel uit deze test is geworden de Silk’n ToothWave. Met deze elektrische tandenborstel heb je tot 8 tinten wittere tanden binnen 6 weken, dat is het voordeel van de ToothWave in tegenstelling tot de meeste andere elektrische tandenborstels uit deze test.

Daarnaast is deze multifunctionele elektrische tandenborstel is ook direct onze beste keus voor het meest gevoelige tandvlees. Dat komt doordat de Silk’n ToothWave beschikt over een functie waarmee je zelf de  borstel intensiteit kunt instellen. Als je dus last hebt van erg gevoelig tandvlees of zelfs bloedend tandvlees, dan zet je hem op de lichtste stand en je zult direct het verschil merken.

Ondanks dat deze tandenborstel in het hogere segment valt, zit er jammer genoeg geen reisetui bij en is er ook geen poetsdruksensor aanwezig.

Beste deals Silk’n ToothWave

Beoordeling
4,2

Prijs

3.5/5

Poetskwaliteit

5/5

Accuduur

4/5

Borstelkop beweging

5/5

Uiterlijk

4/5

Extra’s

3.5/5

7. Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

Alweer aangekomen bij nummertje 7 en deze Philips Sonicare Protective Clean 6100 is een uitstekende tandenborstel voor volwassenen. Ook deze Philips tandenborstel heeft meerdere poetsstanden, geeft aan wanneer het tijd is voor een nieuwe opzetborstel. Daarnaast herkent de tandenborstel de gebruiker en op basis daarvan stelt die een persoonlijk programma in.

De reden waarom ik hem wat lager inschaal is vanwege de best wel harde en aanwezig tril. Het is natuurlijk logisch dat een elektrische tandenborstel trilt, maar deze is bij de Philips Sonicare 6100 veel heftiger dan bij de vorige borstel. 

philips-sonicare-protectiveclean-6100​

Natuurlijk nog steeds een goede tandenborstel voor de meeste mensen en daarom vinden we deze terug op plek 7.

Beste deals Philips Sonicare ProtectiveClean 6100

Beoordeling
4,1

Prijs

4/5

Poetskwaliteit

4/5

Accuduur

4/5

Borstelkop beweging

3.5/5

Uiterlijk

5/5

Extra’s

4/5

8. Oral-B Smart Series 7000

oral-b-smartseries-7000

We zijn bijna bij het eind, maar niet voordat we de Oral-B Smart Series 7000 hebben beoordeeld. Een fijne tandenborstel, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Zo kunnen de vele opties verwarrend zijn, is het handig erg gevoelig voor beschadigingen en valt de batterijduur erg tegen. Na 2x per dag te gebruiken (2 tot 3 minuten per keer) is hij al binnen 3 à 4 dagen leeg.

Buiten deze minpuntjes is de Oral-B Smart Series 7000 een echt kwaliteitsproduct en ook makkelijk te gebruiken. Daarom komt deze elektrische tandenborstel op de 8e plek terecht.

Beste deals Oral-B Smart Series 7000

Beoordeling
4,0

Prijs

3.5/5

Poetskwaliteit

4/5

Accuduur

3.5/5

Borstelkop beweging

3.5/5

Uiterlijk

4.5/5

Extra’s

5/5

9. Oral-B Pro 2 Variant 2000

Last but not least (wel van deze test ;)) is de Oral-B Pro 2 Variant 2000. Ook deze is een echte budgettopper. De 2 poetsstanden lijken wel heel veel op elkaar, want hier merk ik zelf weinig verschil. Met een korte hapering merk je na 2 minuten dat jouw poetsbeurt voorbij is. 

Ideaal, want ik vergeet altijd de tijd als ik aan het poetsen ben! Ik heb na 2 weken testen zeker een gevoel van schonere tanden en dat is het belangrijkst!

oral-b-pro-2-2000

Beste deals Oral-B Pro 2 Variant 2000

Beoordeling
4,0

Prijs

5/5

Poetskwaliteit

3.5/5

Accuduur

4/5

Borstelkop beweging

3.5/5

Uiterlijk

4/5

Extra’s

4/5

Hopelijk hebben we jou geholpen met het maken van een keuze voor jou met deze elektrische tandenborstel test 2021.

Steffen
Keuzemaker beoordeelt en reviewt producten voor de kost. Dit allemaal zodat jij in de toekomst de juiste keuzes maakt bij de aankoop van producten!