Beste Ventilator 2021; Best Getest

beste-ventilator-2021

Met het warme weer in aantocht ben jij natuurlijk op zoek naar de beste ventilator 2021. Uiteraard zijn we automatisch allemaal een stuk gelukkiger en vrolijker met het mooie zomerse weer. Een minpunt hiervan is dat je huis op sommige momenten aan kan voelen als een sauna. Daarom hebben wij bij Keuzemaker.nl de beste ventilatoren getest van 2021, zodat jij een koele zomers tegemoet kunt.

Aangezien kamers erg snel heet en warm kunnen worden en je daardoor bijvoorbeeld ‘s nachts slecht kunt slapen kan een torenventilator of een tafelventilator uitkomst bieden. Door het aanschaffen van een ventilator kun je ruimtes al snel verkoelen met een aantal graden en kun je een stuk beter jouw nachtrust vervolgen. 

Daarom hebben wij voor jou de beste ventilatoren van 2021 op een rijtje gezet en beoordeeld met airco en verkoeling specialisten.

Hoef je niet meer verder te kijken en weet je al welke ventilator jij wilt hebben, bekijk dan direct de ventilators die nog op voorraad zijn!

Wat gaan we behandelen in deze ventilator test?

Top 5 beste ventilatoren voor deze zomer

Best geteste ventilator: Dyson AM07
Beste torenventilator: Dyson AM07
Beste staande ventilator: Duux Whisper
Beste stille ventilator: Dyson AM07
Beste koop ventilator: Fuave SV1010
Beste vloerventilator: Fuave VV1010
Beste tafelventilator: Duux Globe Desktop
Beste plafond ventilator: Tristar VE-5815

Default to GD

1. Dyson AM07

4.7/5

€399,99

Duux_whisper

2.  Duux Whisper

4.3/5

€119,99

Domo_DO157A

3. Domo DO157A

4.2/5

€157,99

Fuave_SV1010

4. Fuave SV1010

4/5

€29,99

Fuave_VV1010

5. Fuave VV1010

3.9/5

€39,99

Wat is een ventilator?

Nu vraag je je vast af wat doet de ventilator precies en welke ventilatoren zijn er precies? Een ventilator is een kleine turbomachine die met een rotor of luchtstroom een kamer of ruimte voorziet van verse en koele lucht, allemaal aangedreven door een condensatormotor. De techniek die hierbij gebruikt wordt is vergelijkbaar bij die van een stofzuiger of afzuigkap, namelijk de aangezogen lucht direct verplaatsen.

Zo kan een ventilator het hele jaar door van meerwaarde zijn in jouw huishouden. Van tafelventilator tot plafondventilator, een musthave voor in de zomer. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een mobiele airco of een aircooler. Een ventilator heeft daarnaast, per ventilator verschillend, vaak 2 blaasstanden waarmee de lucht verschillende richtingen wordt opgeblazen. Zodat je niet constant de luchtstroom op bijvoorbeeld je rug of nek hebt staan, ideaal dus die verschillenden standen. Zo kan een ventilator oscilleren of neigen.

Wat is oscilleren zul je je wel afvragen? Oscilleren is het verplaatsen van lucht van links naar rechts. Deze stand is op (bijna) alle ventilatoren aanwezig en zeer handig als je de gehele ruimte wilt verkoelen. Uiteraard kun je deze optie ook uit zetten, zodat je maar een beperkt gedeelte van de kamer verkoelt.

Daarnaast kunnen de wat luxere ventilatoren ook neigen. Neigen is het blazen van lucht van boven naar beneden.

Genoeg mogelijkheden dus zodat jij de warme dagen koel doorstaat.

Welke soorten ventilatoren zijn er?

Er zijn logischerwijs veel verschillende soorten ventilatoren, waarbij je vooral moet kijken waarvoor je een ventilator wilt gebruiken. 

Plafondventilator

De eerste soort ventilator is een plafondventilator en wordt, zoals de naam al zegt, aan het plafond bevestigd. Deze geruisloze ventilatoren zijn vaak terug te vinden in slaapkamers en kunnen grote oppervlaktes verkoelen en leveren een krachtige luchtstroom door hun grote bladen. Daarnaast hebben sommige van deze ventilatoren ook een lamp ingebouwd, waarmee je deze kunt bedienen met de lichtknop. Tot slot zijn plafondventilators erg ruimte besparend, omdat ze dus aan het plafond vast zitten.

Vloerventilator

Na de plafondventilator hebben we vloerventilator. Deze ventilator is verreweg het krachtigst en is de beste ventilator voor jou als je grote ruimtes wilt koelen. Daardoor zijn ze wel direct luidruchtiger en produceren ze dus meer geluid dan de andere modellen.

Tafelventilator

Een tafelventilator is wellicht het meest bekend, omdat de meeste huishoudens wel ergens een tafelventilator hebben staan. Dit soort ventilatoren zijn ideaal voor op een bureau of tafel. Ze oscilleren wel, maar neigen dus niet. Je kunt de hoogte wel handmatig instellen, waardoor je dus ook naar boven lucht kunt laten blazen.

Staande ventilator

Is je bureau te klein voor een ventilator of wil je toch jouw grote kantoor verkoelen, dan kun je wellicht kijken naar een staande ventilator, ook wel een statiefmodel genoemd. Deze plaats je op de vloer en kun je in hoogte verstellen. Alle modellen oscilleren en sommige neigen automatisch, anders moet je dit handmatig instellen.

Torenventilator

En tot slot hebben we de torenventilator, ook wel de kolomventilator of zuilventilator genoemd. Deze zuilventilator plaats je net als de staande ventilator op de vloer en zijn vaak de meest geavanceerde ventilatoren. Hij oscilleert en neigt vaak allebei en beschikt in de meeste gevallen ook over een display, timerfunctie en andere extra’s.

Waar moet je nog meer op letten bij een ventilator

Voordat we naar de testresultaten gaan kijken we nog even naar een aantal andere belangrijke zaken waar je op moet letten voordat je een ventilator aanschaft.

Vermogen

Hoe meer wattage een ventilator heeft, hoe harder hij kan blazen. Vermogen is dus zeker een belangrijk element om op te letten. Normaal gesproken heeft een tafelmodel minder vermogen dan een vloermodel

Snelheid

Met de snelheid van een ventilator wordt aangegeven hoe snel hij kan blazen. Per model of type ventilator staat dit duidelijk aangegeven. Hoe sneller hij kan blazen, hoe meer vermogen hij nodig heeft.

Geluid

Een grotere en krachtige ventilator betekent automatisch meer lawaai. Let dus ook vooral op het aantal decibel (dB) dat een ventilator produceert. Mocht je de ventilator bijvoorbeeld in de slaapkamer hebben staan, heb je waarschijnlijk meer baat bij een geluidloze ventilator dan in de woonkamer.

Waaier grootte

Mocht de ventilator een waaier hebben, dan is het hoe groter de waaier hoe krachtiger hij is en meer lucht kan verplaatsen, maar let op niet alle ventilatoren hebben tegenwoordig een waaier

Timerfunctie

En dan tot slot, sommige ventilatoren hebben een timerfunctie, waarmee je jouw ventilator kunt instellen zodat ze stoppen na een bepaalde tijd. Dit is ideaal voor wanneer je in slaap wilt kopen.

Genoeg zaken dus om op te letten bij het aanschaffen van een ventilator. Jij bepaalt natuurlijk zelf wat je graag wilt betalen voor een ventilator, maar een betere nachtrust weegt wat mij betreft wel op tegen de prijs.

Testresultaten beste ventilator 2021

1. Dyson AM07 - Best torenventilator

Volgens ons is de Dyson AM07 de beste ventilator van 2021. Naast dat het volgens ons dus de beste ventilator is, is het ook de beste torenventilator en de beste stille ventilator. Eigenlijk heeft deze ventilator alles wat je zoekt. Hij is krachtig, stil en beschikt over de nodige functies om zonder al te veel moeite jouw kamer te verkoelen.

Default to GD

Ja, de ventilator is aan de dure kant, maar laat dat niet teveel meewegen in jouw besluitvorming. De ventilator is wat ons betreft verreweg het stilst van alle ventilatoren. Dit komt vooral doordat de ventilator niet over ventilatorbladen. Hierdoor is deze ventilator ook uitermate geschikt voor huishoudens met kinderen en dieren, omdat zij zich hier niet aan kunnen bezeren. 

Hij beschikt daarnaast over 10 verschillende standen waardoor je op veel manieren jouw kamer kunt verkoelen. En ook met de meegeleverde afstandsbediening kun jij vanuit je luie stoel de Dyson AM07 besturen.

Tot slot beschikt deze goede ventilator ook over een timerfunctie waardoor je gerust de ventilator aan kunt zetten voordat je gaat slapen en hij zich vanzelf uitschakelt.

Buiten dat is het design ook zeer fraai te noemen, maar dit zijn we gewend van Dyson. Met andere woorden dit is alles wat jij nodig hebt!

Beste deals Dyson AM07

Beoordeling
4,7

2. Duux Whisper - Beste staande ventilator

Duux_whisper

De nummer twee in de lijst van beste ventilator 2021 vinden we Duux Whisper. Tevens is deze ventilator de beste staande ventilator. Uitermate geschikt voor grote ruimtes, want deze mooie duux ventilator kun je overal op de grond kwijt.

In hoogte verstelbaar van 73 tot 95 cm en daarnaast met een bereik van 15 meter kan de Duux Whisper elke kamer van het huis verkoelen naar jouw wens. 

Ook is deze ventilator zeer geluidsloos en dankzij de timer kan hij daarnaast ook prima in de slaapkamer staan. Wil je hem dus niet de hele nacht aan hebben staan, dan kun je dit gewoon instellen. Zelfs kun je hem met de afstandsbediening vanuit jouw bed bedienen. Hoe ideaal is dat?

Tot slot beschikt deze ventilator over maar liefst 26 standen en kan hij oscilleren en neigen, waardoor je je niet druk hoeft te maken of je de hete zomer wel door komt!

Beste deals Duux Whisper

Beoordeling
4,4

3. Domo DO157A

Op plek 3 in de beste ventilator 2021 test vinden we de Domo DO157A. Naast ventilator is dit apparaat ook een aircooler, dus hij is multi inzetbaar.

Deze mat witte torenventilator kan zeer grote ruimtes verkoelen tot wel 40 m3. Inclusief slaapmodus, waardoor hij ideaal is voor in de slaapkamer. Dit zorgt ervoor dat jij de nacht goed doorkomt.

Domo_DO157A

Hij beschikt over 4 verschillende standen, die allen zeer stil zijn (van 42 dB tot 56 dB). Daarnaast is hij verrijdbaar waardoor je ook overdag met gemak de woonkamer van een koel briesje kunt voorzien.

Tot slot beschikt de Domo DO157A over een afstandsbediening en timerfunctie. Hiermee kun je de tijd instellen zolang als jij wilt. Oftewel alles waar jij naar op zoek bent!

Beste deals Domo DO157A

Beoordeling
4,4

4. Fuave SV1010 - Beste koop ventilator

Fuave_SV1010

Bijna bij het einde aangekomen, maar niet voordat we de Fuave SV1010 behandeld hebben. Volgens Keuzemaker de beste koop ventilator in de beste ventilator 2021 test.

Deze mooie zwarte staande ventilator is simpel, maar betrouwbaar. Een uitstekende ventilator voor de kleine portemonnee. Hij is waar voor je geld. 

Zo is deze Fuave SV1010 in hoogte verstelbaar van 125cm tot en met 145 cm. Hij is daarnaast kantelbaar en maakt daarnaast weinig geluid voor een goedkope ventilator. Daarom kun je hem ook uitstekend in de slaapkamer gebruiken om deze te verkoelen.

En ook is hij makkelijk in en uit elkaar te halen, waardoor het weinig moeite kost om zo snel mogelijk verkoeling en frisse lucht in je huis te hebben. Doet wat hij moet doen en neemt daarnaast ook weinig ruimte in beslag!

Beste deals Fuave SV1010

Beoordeling
4,0

5. Fuave VV1010 - Beste vloerventilator

En als laatste is de Fuave VV1010 aan de beurt. Deze is bij ons beoordeelt als beste vloerventilator. Ideaal voor grote ruimtes en met een stalen kooi om de ventilator heen ook dier en kindvriendelijkl

Deze ventilator is uitermate geschikt voor het ventileren van grote oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld garages of grote woonkamers. Doordat hij wat luidruchtiger is dan de andere ventilatoren komt hij pas op de 5e plek terecht.

Er zitten daarnaast 3 standen op die goed geschikt zijn om jouw kamer zo fris mogelijk te maken gedurende de hete zomers.

Fuave_VV1010

Beste deals Fuave VV1010

Beoordeling
3,9

Ventilator kopen

Nu je deze review hebt gelezen van de beste ventilators uit 2021, zul jij hopelijk weten welke keuze jij moet maken op het gebied van ventilators. Hierdoor kom jij de zomer toch lekker koel door. Wees er dus snel bij en bestel direct de ventilator op Coolblue. Alvast veel plezier en succes ermee!

Steffen
Keuzemaker beoordeelt en reviewt producten voor de kost. Dit allemaal zodat jij in de toekomst de juiste keuzes maakt bij de aankoop van producten!